[:en]Events at the Faculty[:ru]События на факультете[:uk]Події на факультеті[:]

Гостьова лекція з дисципліни «Методи дистанційного зондування в землеустрої»

Використання супутникових знімків у дистанційному зондуванні Землі має широке застосування та важливе значення для наукових досліджень, економіки та екології. Супутникові дані можуть відстежувати зміни в лісах, сільському господарстві, водних ресурсах та інших природних ресурсах. Використання супутникових знімків є особливо актуальним з точки зору моніторингу поточного стану та аналізу змін у використанні земельних ресурсів.

·

29 вересня була проведена гостьова лекція для здобувачів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» другого (магістерського) рівня освіти в рамках вивчення дисципліни «Методи дистанційного зондування в землеустрої». Лекцію провів Костян Дмитро Олександрович, випускник Сумського національного аграрного університету, який працює ГІС аналітиком філіалу американської компанії EOS Data Analytics.

·

Під час лекції здобувачів ознайомили з платформами для завантаження супутникових знімків та особливостями їх використання. Також лектор зупинився на специфіці використання супутникових знімків різної точності та особливостях їх обробки за допомогою програми QGIS.