[:en]Events at the Faculty[:ru]События на факультете[:uk]Події на факультеті[:]

В СНАУ офіційно розпочався новий навчальний рік

30 серпня у Молодіжно-розважальному центрі Сумського НАУ відбулася урочиста церемонія Інавгурації нового 2019-2020 навчального року.

На свято були запрошені члени Вченої ради університету на чолі з ректором Володимиром Ладикою, декани факультетів, викладачі, представники місцевої влади та бізнесу, студенти та, звісно ж, першокурсники. В урочистій атмосфері до присутніх у залі звернувся Володимир Ладика: «Сьогодні ми з вами святкуємо Інавгурацію нового навчального року. Минулого року ми дали путівку в життя близько 3 тисяч фахівців. Цього року приблизно стільки ж першокурсників вступили до СНАУ. І це велика відповідальність та велика довіра. Серйозні виклики стоятимуть перед нами, але ми готові до них. Не даремно СНАУ тримає впевнене 2-е місце серед аграрних вишів України. Ми знайшли формулу співпраці з державою і отримуємо фінансову підтримку на наукові проекти та господарську діяльність. Знайшли ми формулу такої співпраці і з бізнесом. 50% наших студентів бакалаврату та 70% магістратури зв’язані з місцями майбутньої роботи і вже працюють. Щороку ми розширюємо можливості для наших студентів. Тому я хочу побажати першокурсникам бути питливими, бути мотивованими. Бажаю, щоб цей рік був ще успішнішим, ніж попередній. І для студентів, і для викладачів».

Своїми номерами присутніх вітали талановиті студенти і творчі колективи СНАУ.

За високі досягнення в навчанні, наукові здобутки, вклад у розвиток університету та активну громадську діяльність відзнаки та грамоти були вручені найуспішнішим студентам та викладачам Сумського НАУ. Урочисто вручили сертифікати міжнародного зразка на підтвердження рівня володіння англійською мовою B2. Це стало можливим завдяки тому, що у 2018 році кафедра іноземних мов СНАУ отримала ліцензію на проведення міжнародних іспитів з англійської мови Pearson.

Теплих слів та привітань не шкодували й гості свята. «Сьогодні аграрний сектор Сумщини є локомотивом розвитку української економіки. Ми маємо лідерські позиції у зерновій групі, тваринництві. Значна частина продукції, яку ми виробляємо, є затребуваною на європейському ринку і йде на експорт. Ці показники напряму залежать від кадрового потенціалу. І СНАУ є лідером у підготовці фахівців аграрної сфери. Це стосується і навчальних проектів, і наукової діяльності. Тому впевнений, що першокурсники не пошкодують, що обрали саме цей ВУЗ. У них буде можливість проявити себе. Тому бажаю вам натхнення і нових здобутків», – звернувся до першокурсників директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександр Маслак.

Традиційно нову зміну студентів освятив настоятель храму святої мучениці Валентини, протоієрей Миколай Поліщук.

Після офіційної частини святкові заходи розпочалися на факультетах СНАУ. А після цього першокурсники змогли взяти участь у захопливому квесті та, за разом, познайомитись з мальовничою територією університету.

Сподіваємось, що яскраві враження, отримані на початку навчального року, студенти та викладачі примножать та збережуть на довгі роки. Детальніше: ↔