[:en]Events at the Faculty[:ru]События на факультете[:uk]Події на факультеті[:]

Робота Гримайло Інни відзначена Генеральним прокурором України

29 січня у Генеральній прокуратурі України відбулося нагородження переможців другого щорічного конкурсу творчих та наукових робіт на теми прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів. Робота студентки Сумського НАУ увійшла до десятки кращих.

Зустріч відбулась за участі Генерального прокурора України Юрія Луценка, заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижевської, заступника Міністра освіти і науки України Юрія Рашкевича, а також заступника Голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фредеріка Весслау.

У конкурсі на тему «10 кроків прокурора до подолання корупції» взяли участь понад тисячу студентів усіх закладів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю «Право», з роботами у вигляді презентацій, творів, відео та віршів.

У своїх напрацюваннях студенти показали, як вони бачать боротьбу із корупцією, вказали на недоліки і зазначили шляхи їх усунення. Також конкурсанти запропонували ряд нових, прогресивних, сучасних, європейських ідей до зміни підходу щодо роботи прокурора та подолання корупції.  У півфінал було відібрано 77 робіт, комісія обрала з них 10 найкращих. До десятки переможців увійшла студентка юридичного факультету Сумського НАУ Інна Гримайло. Робота була виконана під керівництвом к.ю.н., доцента кафедри правосуддя Тетяни Мироненко. Роботи переможців опублікуються у відомчому друкованому виданні «Вісник прокуратури».

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, вітаючи переможців, зазначив, що конкурс у цьому році вийшов на якісно новий рівень. «Я побачив в цих роботах цікаві ідеї для подолання, в тому числі і внутрішньої корупції, а також бачення кроків, які треба зробити прокуратурі», – наголосив Юрій Луценко.

«Успішна робота студента, перш за все, це уміло сформована співпраця з викладачем. Завдяки детальному дослідженню даного питання, існуючих проблем боротьби з корупцією в Україні, а також влучним вказівкам наукового керівника ми отримали бажаний результат», – поділилася переможниця конкурсу Інна Гримайло.