[:en]Events at the Faculty[:ru]События на факультете[:uk]Події на факультеті[:]

Вітаємо Сергієнко Лілію з перемогою у міжнародному мистецькому конкурсі «Лідіце»

Міжнародна мистецька виставка «Лідіце» була заснована 1967 року з метою  вшанування дитячих жертв з чеського села Лідіце, вбитих німецькими нацистами в 1942 році, та усіх інших дітей, які загинули під час воєнних конфліктів. Ця первісно чеська національна виставка стала в 1973 році міжнародною і за час свого існування здобула популярність в усьому світі. Головною темою цьогорічного 46-го міжнародного мистецького конкурсу була «Вода (дорожча за золото)».

На конкурс надійшло  близько 30 тисяч робіт з 79 країн світу. 1547 робіт із 112 шкіл було надіслано на конкурс цього року з України! Свої фотороботи на конкурс відправила і Сергієнко Лілія Вікторівна студентка спеціальності «Міжнародне право»  юридичного факультету Сумського НАУ. Не зважаючи на жорстку конкуренцію робота Лілії була оцінена поважним журі та отримала найвищу нагороду конкурсу – медаль.

14 грудня 2018 року в приміщенні Посольства Чеської Республіки в Києві відбулося вручення нагород  українським учасникам, яким своїми художніми творами вдалось досягти успіху на 46-му Міжнародному мистецькому конкурсі «Лідіце». На це свято була запрошена і Сергієнко Лілія. Пан посол Радек Матула вручив їй медаль та почесну грамоту. Необхідно зазначити, що з 5 індивідуальних медалей якими нагороджені українські переможці,  тільки одна в категорії Фотографія, –  і це нагорода Лілії.

Вітаємо нашу студентку з першою міжнародною перемогою  і бажаємо подальших успіхів та високих досягнень.