[:en]Staff[:ru]Сотрудники[:uk]Співробітники[:]

Кандиба Наталія Миколаївна

К. с.- г. н., доцент кафедри селекції та насінництва ім. М. Д. Гончарова

Автобіографічна довідка

Базова освіта – Сумський  педагогічний  інститут  ім. А. С. Макаренко ,  спеціальність «Географія  та біологія». Працювала в школі вчителем біології.

2000 – 2003рр. закінчила аспірантуру з відривом від виробництва при Інститут луб’яних культур УААН за спеціальністю 06.01.05. – селекція рослин.

2003-2006рр. – молодший науковий співробітник відділу селекції та насінництва льону-довгунця ІЛК УААН

2004 – 2006рр. – Стипендіат КМУ

2006р. – захистила дисертацію «Мінливість та успадкування основних господарсько-цінних ознак у міжсортових гібридів льону-довгунця»  на здобуття вченого ступеня кандидата сільськогосподарських наук у спеціалізованій вченій раді при Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва УААН, м. Харків за спеціальністю  06.01.05. – селекція рослин.

З серпня 2006р. і по теперішній час доцент кафедри селекції та насінництва ім. М. Д. Гончарова СНАУ

Викладання: навчальних дисциплін «Генетика» для напрямів «Агрономія», «Захист і карантин рослин», «Садово-паркове і лісове господарство» (лекційні та лабораторно-практичні заняття) та «Спеціальна генетика» для спеціальності  «Агрономія» (лекційні та лабораторно-практичні заняття) для бакалаврів і магістрів; спеціалізованого курсу «Основи молекулярної генетики»

Кількість публікації: 89, з них 4 навчальних посібника, один під грифом МОН

Співавтор 3 сортів рослин льону – довгунця ( свідоцтва: № 08146 – сорт Гладіатор; № 08147 – сорт Глобус; № 160044 – сорт Есмань)

Напрям наукових досліджень: Встановлення генетичного контролю ознак та формування генетичної  колекції льону посівного.

Готовність до співробітництва

Генетика і селекція льону. Генетичний аналіз