[:en]Staff[:ru]Сотрудники[:uk]Співробітники[:]

ВОЛЧЕНКО НАТАЛІЯ ВАСИЛІВНА VOLCHENKO NATALIIA

Завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри міжнародних відносин

E-mail: natavol4enko@gmail.com

Europass: Curriculum Vitae 

Web of science 

Google scholar 

Scopus

ORCID 

Автобіографічна довідка 

Народилася 14.01.1984 р. у м. Постави Вітебської області (Білорусь).

У 2006 р. закінчила Сумський національний аграрний університет і отримала повну вищу освіту за спеціальністю: “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” та здобула кваліфікацію магістра з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності. Отримала диплом з відзнакою.

У 2018 р. отримала повну вищу освіту за спеціальністю: “Право” здобула кваліфікацію магістра з права. Отримала диплом з відзнакою.

З червня 2006 р. працювала менеджером відділу імпорту ПрАТ “Технологія” до зарахування на навчання з відривом від виробництва в аспірантурі СНАУ. З травня 2008 р. по серпень 2010 р. – науковий співробітник Проблемної науково-дослідної лабораторії інтегрованого сільського розвитку, експерт Центру стратегічних досліджень СНАУ.

У грудні 2009 р. успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за темою: “Розвиток зовнішньоторговельної діяльності аграрними підприємствами” (спеціальністю 08.00.04).

З вересня 2010 р. – доцент кафедри менеджменту ЗЕД та євроінтеграції СНАУ.

У 2015 р. отримала звання доцента кафедри менеджменту ЗЕД та євроінтеграції СНАУ.

З вересня 2016 р. по теперішній час за сумісництвом є старшим науковим співробітником науково-дослідної частини СНАУ. З 2017 р. співвиконавець проекту для молодих вчених України.

У 2017 році отримала сертифікат рівня знання англійської мови (Certificate B2).

З вересня 2017 р. – доцент кафедри міжнародних відносин (СНАУ).

Результати проведених Волченко Н. В. досліджень опубліковані у 85 працях наукового характеру, в тому числі: 48 наукових статей (3 з них – Scopus, 1 – WoS, 26 – Index Copernicus International), 5 монографій, 35 тези виступів на конференціях, 1 навчальний посібник з грифом МОН.

Основні начальні дисципліни: Історія міжнародних відносин (англійською мовою), Теорія міжнародних відносин (англійською мовою), Міжнародне публічне право (англійською мовою), Міжнародний захист прав людини (англійською мовою).

Напрям наукових досліджень: захист прав людини у контексті розвитку міжнародних відносин та міжнародного публічного права

ДБТ: «Удосконалення законодавства України щодо забезпечення безпеки сфери банківської діяльності в умовах євроінтеграції: економіко-правовий аспект» (№ держ. реєстрації: 0117 U 006531).

Підвищення кваліфікації (стажування): програми стажування: СНАУ (2013 р.), ННІ післядипломної освіти Університету біоресурсів і природокористування України (2015 р.), Бернський університет прикладних наук у рамках спільного проекту з компанією Nestle (2017 р.), Університет національного та світового господарства (м. Софія, Болгарія, 2017 р). Здійснено освітній візит до Європейського Суду з прав людини (European Court of Human Rights), Ради Європи (Council of Europe) (м. Страсбург, Франція, 2018 р.), Міжнародний Кримінальний Суд (International Criminal Court), Міжнародний Суд ООН (International Court of Justice) (м. Гаага, Нідерланди, 2019 р.), Німецько-українське об’єднання юристів (м. Вісбаден, Німеччина, 2021 р.), Сервіс Teadmus (м. Таллінн, Естонія, 2021 р.), участь у програмі мобільності “Центрально і Східно Європейська програма для навчання в університетах” – Тема: “Міжнародний захист прав людини” (Юридичний факультет, Університет Крайови (Румунія), 2022).

НАУКОВА РОБОТА 

Переглянути