Стратегія розвитку

Прогнозований профіль студента. Студент юридичного факультету є достатньо мотивованою молодою людиною, що прагне отримати необхідні компетенції для подальшої професійної діяльності. З метою реалізації прогнозованого профілю студента:

–          організувати поглиблене вивчення англійської мови;

–          організувати молодіжний, професійний обмін із європейськими профільними факультетами;

–          посилити якісну складову підготовки, що гарантуватиме студентам успішну здачу ЗНО на науковий ступінь «Магістр»;

–          посилити профорієнтаційні заходи щодо організації набору вступників на спеціальність із більш високими освітніми результатами;

–          організувати посилену практичну підготовку студентів під час навчання;

–          організувати порядок вільного вибору студентом дисциплін відповідно до державних освітніх стандартів у електронному форматі;

–          розвинути у студентів комунікативні навички, навички ведення дискусії тощо, шляхом збільшення обсягу інтерактивних занять, роботи в малих групах, наставництва тощо.

 

Прогнозований профіль викладача. Викладач юридичного факультетуводночас проводить в університеті сучасну освітню, наукову, виховну та організаційну діяльність на високому рівні. З цією метою, планується:

–          продовжити організацію підвищення кваліфікації викладачів, згідно з встановленими вимогами;

–          організувати систематичне стажування викладачів у європейських профільних факультетах;

–          продовжити систему поглибленого вивчення англійської мови викладачами факультету;

–          завершити організаційну роботу щодо повноцінного впровадження он-лайн навчання;

–          запровадити систему наставництва-навчання на юридичному факультеті;

–          покращити індивідуальне планування діяльності викладача.

 

Прогнозований профіль науковця. Науковець юридичного факультету є фахівцем у своїй сфері, що бере участь у наукових дослідженнях національного та міжнародного рівня, друкує результати своїх досліджень у виданнях з високим науковим рейтингом SCOPUS, (у т.ч. іноземною мовою), інших виданнях, здійснює керівництво наукових досліджень молодими вченими. З цією метою плануються наступні заходи:

–          відкрити науковий журнал факультету та організувати його діяльність з урахуванням перспективи включення до переліку журналів із високим рейтингом;

–          відкрити аспірантуру та забезпечити якість її діяльності;

–          відкрити спеціалізовану раду;

–          завершити навчання викладацького складу з метою оволодіння  англійською (або іншою іноземною) мовами;

–          ефективне щорічне планування персональної наукової діяльності викладачів, кафедри факультету.

Прогнозований профіль випускника. Випускник юридичного факультету є витребуваний на ринку праці фахівець. З метою забезпечення цієї позиції планується посилити практичну складову навчання, зокрема:

–          оновлювати навчальний план дисциплінами за додатковим узгодженням із спеціалістами практиками;

–          оновлювати бази виробничої практики з урахуванням вимоги часу та потреб ринку праці;

–          постійно проводити комунікацію із інституціями державного та приватного сектору, що надають юридичні послуги з метою успішного майбутнього працевлаштування випускників факультету.

Прогнозований профіль матеріально-технічної бази:

–        завершити переобладнання всіх аудиторій та лабораторій юридичного факультету із можливостями використання швидкісного Інтернету, презентацій, проведення інтерактивних занять.

–        планується завершення ремонту секцій юридичного факультету із повним облаштуванням душових кабінок, заміною дверей, вікон, ремонту та облаштування прилеглих приміщень. До 2020 року планується повна заміна меблі в кімнатах, де мешкають студенти юридичного факультету та облаштування для студентів доступного інтернет-ресурсу.