[:en]Events at the Faculty[:ru]События на факультете[:uk]Події на факультеті[:]

Олімпіада юрклінік з консультування клієнтів 2020: нові виклики та перемоги

Національна олімпіада юридичних клінік України з консультування клієнтів – 2020, що проводилась на базі Національного університету «Острозька академія» у м. Острог з 6 по 7 грудня. Участь в олімпіаді взяли студентки II-го та III-го курсів Кириченко Вікторія та Леженіна Жанна.

6 та 7 грудня Асоціація юридичних клінік Україні провела чвертьфінальні раунди Національної Олімпіади юридичних клінік з консультування клієнтів 2020. Тема цьогорічних Змагань: “Damage to Property (Civil Law). This includes nuisance, negligence and trespass but excludes Landlord and Tenant Law” – “Майнова шкода (цивільне право). Включає перешкоди в здійсненні права власності, недбалість та завдання шкоди майну внаслідок користування ним без згоди власника, однак виключає відносини найму (оренди)”.

«Для Асоціації досить важливі брендові заходи, які ми проводимо. Одним із найцікавіших і той, якого найбільше чекають – є Олімпіада з консультування клієнтів. Олімпіада збирає нові команди, нові формати і важливо, що останніми роками вона відбувається виключно англійською мовою. Це говорить про нашу спроможність, що ми маємо цікавих та організованих студентів юридичних клінік», – наголошує голова Асоціації юридичних клінік України Андрій Галай.

Олімпіада з консультування – це унікальні змагання серед юридичних клінік України, які моделюють процес прийому клієнта в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів (учасників юридичної клініки), які діють як юристи (адвокати, юрисконсульти, юристи-практики) та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Оцінювали учасників судді, серед яких досвідчені юристи та правозахисники.

Ролі клієнтів виконували запрошені студенти, які вільно володіють англійською мовою, а також – громадяни США, які наразі перебувають в Україні за програмою Peace Corps (Корпус Миру).

Детальніше: