[:en]Staff[:ru]Сотрудники[:uk]Співробітники[:]

Курило Микола Петрович Kurylo Mykola Petrovych

Перший проректор, доктор юридичних наук, професор кафедри правосуддя

Google scholar 

Scopus

Orсid

Автобіографічна довідка

Народився в с. Скрягівка Тростянецького району Сумської області в сім’ї колгоспників. Після закінчення Буймерської середньої школи служив у Збройних Силах СРСР, а з 1969 по 1973 рік навчався на денному відділенні Харківського юридичного інституту за спеціальністю «Правознавство».

Професійну трудову діяльність розпочав на посаді слідчого прокуратури Охтирського району Сумської області і в подальшому працював в органах прокуратури Сумської області на різних посадах, у тому числі прокурором м. Охтирка і м. Суми.

З 1994 по 2004 рік обіймав посаду заступника прокурора Сумської області, старший радник юстиції.

У 1999 році у спеціалізованій вченій раді Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук з проблем захисту прав та законних інтересів засуджених до позбавлення волі.

З серпня 2004 року працював проректором з науково-методичної роботи Сумського гуманітарного інституту «Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», а протягом останніх років – перший проректор, завідувач кафедри правознавства вказаного інституту.

З серпня 2007 року призначений на посаду проректора з навчальної роботи, з вересня 2008 року – перший проректор, завідувач кафедри правосуддя Сумського національного аграрного університету.

21 жовтня 2014 року у спеціалізованій вченій раді Інституту законодавства Верховної Ради України успішно захистив дисертацію на тему «Єдність цивілістичного процесу: проблеми теорії і практики» на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.03 – цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право

26 лютого 2015 року Курилу М.П. присуджено науковий ступінь доктора юридичних наук із спеціальності 12.00.03 – цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право.

26 грудня 2017 року М.П.Курилу присвоєно вчене звання професора кафедри правосуддя. Має понад 70 наукових праць, серед яких монографії, наукові статті у фахових і закордонних виданнях, у тому числі одноосібна монографія “The theory of civilistic procedure” видана Варшавським університетом англійською мовою та 5 публікацій у наукометричній базі даних Scopus. Курило М.П. є співавтором підручників і посібників, у тому числі з грифом МОН.

Нагороджений Нагрудним знаком «Відмінник освіти України», Нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України», Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою Міністерства аграрної політики України та багатьма відомчими нагородами.

НАУКОВА РОБОТА

Переглянути